یکی از مشکلاتی که طراحان سایت با آن روبرو بودند , عدم توانایی انتخاب فونت دلخواه در سالیان پیش در محیط وب بود . طراحان فقط میتوانستند از ۳ فونت Tahoma , Arial و Mono Type استفاده کنند .
خوشبختانه چند سالی میشه که با روی کار اومدن Css3 این مشکل به طور کلی رفع شده و طراحان وب به راحتی میتوانند از هر فونتی که دوست دارند در دیزاین خود به کار برده و این فونت ها قابل نمایش برای تمامی مرورگر ها و Device ها می باشند .
اما مشکل بعدی برای این کار , تبدیل فونت ها از فرمت TTF به فرمت های SVG , WOFF , EOT ( برای نمایش در تمامی مرورگرها ) میباشد . وقتی فونت TTF به این فرمت ها تبدیل میشود , فونت های کیفیت بالا به فونت هایی با کیفیت پایین و تقریبا غیر خوانا تبدیل میشود .
برای این ساعت از سایت اسکریپت دات کام , یک پکیج ۴۰ تایی از فونت های تبدیل شده ( با بالاترین کیفیت ) را در اختیار شما عزیزان قرار میدهم که امیدوارم مورد پسند شما قرار گیرد .
این پکیج برای اولین بار با بالاترین کیفیت فونت و کاملا اصلاح شده , به صورت رایگان از این سایت منتشر میشود .
آموزش قرار دادن فونت ها در وب سایت :
ابتدا فونت ها رو در لینک انتهای همین پست دانلود نمایید .
سپس با توجه به نوع فونت دلخواه خود , آدرس های مربوطه را در کد زیر جایگزین نمایید و سپس کل کد را در قسمت Css سایت خود قرار دهید .
توجه : در قسمت font-family اسمی برای فونت خود انتخاب نمایید . طبیعتا بهتر است به همان اسم اصلی فونت باشد . مثلا Nasim .
۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ | @font–face{ font–family:‘نام انگلیسی دلخواه برای فونت’; src:url(‘eot آدرس فونت با پسوند’)format(‘eot’), url(‘woff آدرس فونت با پسوند’)format(‘woff’), url(‘ttf آدرس فونت با پسوند’)format(‘truetype’); font–style:normal; font–weight:normal; } |
به عنوان نمونه برای فونت نسیم با توجه به این نکته که ۳ پسوند فونت نسیم در پوشه font میباشد :
۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ | @font–face{ font–family:‘Nasim’; src:url(‘fonts/Nasim.eot?#’)format(‘eot’), url(‘fonts/Nasim.woff’)format(‘woff’), url(‘fonts/Nasim.ttf’)format(‘truetype’); font–style:normal; font–weight:normal; } |
حال کافیست در css , هر قسمتی که میخواهیم فونت ما به فونت جدید تغییر پیدا کند , به آن قسمت اتربیوت font-family داده و مقدار ( value ) آن را اسم دلخواهی که قبلا به فونت داده ایم میگذاریم.
به عنوان نمونه میخواهیم تمامی H1 ها از این فونت جدید ( مثلا Nasim ) استفاده نمایند :
۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ | h1{ font–family:Nasim; } |
البته بهتر است بعد از فونت جدید , فونت پیش فرض tahoma را هم بنویسیم تا اگر به هر دلیلی فونت جدید اجرا نشد , از فونت tahoma استفاده شود .
یعنی به صورت زیر :
۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ | h1{ font–family:Nasim,Tahoma; } |
نکته : اگر بخواهیم تمام سایت به طور کلی دارای فونت نسیم باشند , باید به تگ body , این Attribute و Value را بدهیم . یعنی :
۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ | body{ font–family:Nasim,Tahoma; } |
نکته بسیار مهم : در هنگام نوشتن نام فونت ها به حروف بزرگ و کوچک دقت فرمایید . ابتدای هر فونت با حرف بزرگ میباشد , پس باید در css هم به همان صورت نوشت . در صورت عدم انجام این کار , فونت در وبسایت کار نخواهد کرد .
پخش اختصاصی
گرداوری : وحید مجیدی
دانلود پکیج فونت های مطرح فارسی برای وبسایت
